06/09/10

El videoclip del futur amb Arcade Fire i Google

Inici del videoclip

Arcade Fire conjuntament amb Google han presentat el videoclip del tema “We used to wait” de la banda canadenca. El nou senzill es presenta de forma interactiva i ofereix una nova manera de veure un videoclip, de forma personalitzada. Amb el projecte batejat com “The wilderness downtown”, cada usuari veurà la seva versió del videoclip, segons com interactuï amb ell.

Aquesta peça audiovisual està basada en el llenguatge HTML 5, que per a molts experts representa el futur d’Internet. És un llenguatge ràpid, de lliure distribució, permet grans dosis d’interactivitat, amb arxius multimèdia inclosos, entre d’altres aventatges pel que fa a la producció i reproducció de peces multimèdia a la xarxa.

Primer, es demana a l’usuari l’adreça del carrer on vas créixer, i aquesta és la referència que utilitza el videoclip amb l’ajuda de Google Maps. Al final de la cançó, l’usuari ha d’introduir un missatge en pantalla dirigit, al seu “jo del passat”, i durant tot el videoclip, uns ocells van seguint els moviments del ratolí. En definitiva, el videoclip es va muntant gairebé en temps real i és únic per a cada usuari.

Per a viure l’experiència amb qualitats òptimes, el navegador recomanat és el Chrome i és preferible que tanqueu les finestres del que no necessiteu abans de fer “play”.

A gaudir-ne!

http://www.thewildernessdowntown.com/

02/07/10

Codis bidimensionals: del paper a mòbil

 

Codi bidimensional al mòbil


Els codis bidimensionals són una nova eina tecnològica que ens ajuda a embarcar a un avió més ràpid i més fàcil, saltar-nos les cues o buscar informació concreta a Internet sobre cinemes, farmàcies o empreses. Ja no cal pedre's a la xarxa. Podem anar al gra. Els codis bidi són com una drecera digital. Páginas Amarillas o la T1 de l'aeroport de Barcelona fa temps que els utilitzen amb bons resultats.

Avui coneixerem com s’aplica i com evoluciona aquesta tecnologia, encara desconeguda per la majoria i que ens pot facilitar la vida.

 


02/07/10

La fàbrica a casa o com imprimir en 3D

Laboratori de Fabricació

D’aquí uns anys, ens podrem imprimir els mobles a casa. Ens baixarem d’internet el model de cadira o de taula que ens agrada, i en farem tantes impressions tridimensionals com vulguem. El mateix passarà amb les joies o els vestits, i fins i tot ele edificis. Visitem el Disseny Hub de Barcelona, per veure la mostra Laboratori de Fabricació, sobre les noves tecnologies de fabricació tridimensional.

Aquesta nit en podreu veure el reportatge a La Malla Tendències però si després us venen ganes de visitar les exposicions i les diferents activitats del projecte, podeu fer-ho fins al 29 de maig de 2011.

Laboratori de Fabricació

 

 

25/06/10

Vam visitar Sonarmàtica: com ens relacionem amb els robots?

Sonarmàtica

La paraula robot es va encunyar el 1921, quan l’escritor txec Karel Capek va escriure l’obra R U R rossums universal robots. Des d’aleshores, ha plogut molt. I la vida se’ns ha plagat d’aquests enginys, des dels que ens escombren la casa, fins als braços articulats que fabriquen cotxes, o els simpàtics gossets que ens fan companyia. Com que cada cop la tecnologia és més barata, hi ha més artsites que s’hi llencen a investigar i s’endinsen al camp de la robòtica. Enguany, sonarmàtica, la part expositiva del festival de música Sònar, estava dedicada justament als robots i a les relacions que mantenim amb ells.

Avui a La Malla Tendències visitem Sonarmàtica ie explorem la relació humana amb els robots i viceversa.

 

25/06/10

Avui a la Malla, la música electrònica d'Árbol

 

Miguel Marín, Árbl, durant el concert

Árbol és Miguel Marín, un músic sevillà polifacètic que ha sabut trobar el seu lloc a la música, fusionant l'electrònica, la percussió minimalista i els ritmes abstractes. Viatger incansable, porta la seva música arreu del món, especialment a ciutats europees com Londres o Berlin. I ha estat el creador de bandes sonores com Son de Mar o Yo soy la Juani, de Bigas Luna. Tot això va ser abans que l'any 2002, nasquès Árbol, un nou projecte en solitari que l'ha portat per camins infinits, treballant per al cinema, la dansa i l'art contemporani. La seva música és una música de paisatges sonors i visuals, té volum i històries. És un viatge imaginari, una aventura interior. Ho vam poder comprovar en aquest Concert Privat al Niu del Poble Nou de Barcelona. Vídeo, música, llum i sons. És Árbol i és irrepetible.

Pàgina 1 de 9


© Xarxa Audiovisual Local
Logo_xtvl