16/11/2009

La Malla, amb la música de Minimal, cultura digital, cinema, escultura i molt més…

Si us vau perdre el programa divendres, cap problema, perquè durant tota la setmana el podreu veure online visitant el minisite de la Malla.

minimal1


El Concert Privat de la Malla està dedicat a Minimal, un trio de pop electrònic, que va debutar l’any 2005 amb l’EP “Tiny Can”, publicat per Urban Records. Com a curiositat, hi van incloure una remescla feta per Mad Professor, un DJ pioner en el DUB. Tenen un segon treball, “Mapping the Studio”.

Els agrada experimentar, crear atmosferes cinemàtiques amb pinzellades de música de ball. Ja han passat per escenaris tan importants com el Primavera Sound, el Festival Invictro o el Festival tendències. I d’ells diuen que són la proposta indietrònica més consolidada del panorama català.

minimal2


Minimal són Núria Tamayo (veu), Sergi Venteo (guitarra) i Oscar Naya (bateria). Esporàdicament, per als concerts acústics, també els ajuden: Jordi Gómez (trombó de bares) i Heike Grafe (violí). La nena és filla de la Núria i es diu Martina Anguera (afirma que toca el piano). Per a aquest concert gaudirem de peces com "Bruixeta" (la lletra es un poema de Marc Torrano), "Les lletres lligades", "Estrips", "Polaroids", "Buida" o "El dia que Dante va baixar a l'infern i es va trobar amb la Divina Comèdia" (amb lletra d’un poema d'Emma Piqué).

A la secció Nous Creadors parlem de Telenoika, un col·lectiu de prop de 80 persones interessades en la cultura digital. Van començar fa prop d'una dècada a Barcelona i ara comencen a deslocalitzar-se i a estendre's per Girona. Els seus projectes estan realcionats amb el vídeo, la música i la programació. Des de performances de polipoesia virtual fins a mapejats de façanes o sessions jam obertes, Telenoika obre les portes a la creativitat a través de l’experimentació entre diferents disciplines.

A Societat 2.0 visitem Urban Labs, unes jornades organitzades pel Citilab de Cornellà, on coneixerem la utilització de la tecnologia en l’acció política o el debat sobre les ciutats híbrides, nascudes de la intersecció entre la vida a la ciutat i la tecnología.

La música té encara més cabuda al programa amb el reportatge sobre la Casa de la Música Popular. Després de diversos anys de funcionament, David Lafuente, el seu responsablele, ens fa una valoració del projecte.

A Noves Narratives ens acostem a les lletres d’Anna Carreras, una de les veus literàries joves més interessants del moment. Ha publicat el llibre d'aforismes “El cervell i les venes” i les novel·les “Camisa de foc” i “Tot serà blanc”.

A La Malla Tendències també hi ha lloc per al cinema. Àlex i David Pastor, els directors de la pel·lícula “Infectados” (Carriers),estaran al programa per parlar de les pandèmies al cinema.

poster Infectados


I a Outsiders 7, descobrim l’art d’Ester Partegàs, una escultora d’esperit aventurer que després de rodar món va triomfar definitivament a Nova York, la ciutat dels gratacels.

Esperem que en gaudiu tant com nosaltres!

 


© Xarxa Audiovisual Local
Logo_xtvl