08/01/2010

La primera Malla del 2010 amb ERM als Concerts Privats!

Aquesta setmana a la Malla estrenem any amb el programa 28. Escoltarem la música de ERM al Concert Privat. El músic barceloní David Pérez Barrachina, ERM, debutava l’any 2005 amb un disc autoproduït de títol homònim (erm/ Discmedi 2005). Guitarres, samplers i programacions es posaven al servei d’acurades melodies que alhora s’ajustaven suaument dins d’un entramat electrònic. El resultat va ser una obra que es movia a cavall entre el pop d’autor i l’electrònica i en el qual destacaven unes lletres iròniques i sensibles i un tractament sonor molt personal. Dos anys desprès, ERM publica el seu segon treball Manifest Líquid (Discemdi 07) i, sense arribar a reinventar-se, ERM s’ha redescobert. Però no tot són vents de canvi, la proposta d’erm no ha perdut els seus trets distintius. Encara es mantenen uns destacables textos en català, lleugerament àcids, irònics, recorreguts per un hàlit poètic no exempte d’un pòsit de melanconia. Continuem trobant la mateixa voluntat d’actualitzar la figura del cantautor amb el vernís dels colors contemporanis. Trets amb els que erm ha encertat en construir un univers líric i musical d’arquitectura personalíssima en la qual adentrar-s’hi resulta tot un plaer.

ERM als Concerts Privats

A Nous Creadors ens endinsarem a les Cultures del canvi. "Cultures del canvi. Àtoms socials i vides electròniques" és un projecte expositiu del Centre d'Art Santa Mònica que estudia les dinàmiques culturals i socials des d'una perspectiva altament multidisciplinària, de la mà de les ciències de la complexitat i les tecnologies digitals. L'exposició  neix amb la celebració a Barcelona del congrès "Cultures of Change / Changing Cultures", on sociòlegs, filòsofs, matemàtics, biòlegs, físics, tecnòlegs i artistes aporten la seva visió sobre les dinàmiques culturals en el món contemporani.

El Neuromàrqueting és el tema central de la secció Societat 2.0. Les emocions i els mecanismes inconscients del nostre cervell juguen un paper fonamental en la presa de decisions. Quan entrem en una botiga, encara que no ho percebem, comprem en funció de com estan col·locats els productes als prestatges, de les seves olors, de la música de l'establiment... en definitiva, consumim deixant-nos guiar pels estímuls que reben els nostres sentits. I això és justament el que fa el neuromàrqueting, aplicar tècniques pertanyents a les neurociències, com els escàners cerebrals, per estudiar els efectes que tenen la publicitat i altres accions de comunicació en el cervell humà.

A Hàbitat obrim les portes de Fabra i Coats, una antiga fàbrica de filatures situada al barri de Sant Andreu i que l’Ajuntament de Barcelona va adquirir l’any 2005. En el recinte, l’Ajuntament hi ha ubicat una fàbrica per a la creació que ha començat ja a acollir els primers estadants. L’objectiu final és convertir els 12.000 m2 d’espai disponible en un laboratori de creació artística multidisciplinar.

Les lletres de La Malla a Noves Narratives estan escrites amb cal·ligrafia oriental. I és que la literatura japonesa està de moda. Seguint l'estela d'Haruki Murakami, altres autors com Banana Yoshimoto s'estan guanyant un espai destacat als aparadors de les llibreries. El que ens expliquen és, sovint, històries on la fantasia i la ingenuïtat es barragen a parts iguals amb la tristesa i la solitud, on sobretot els joves semblen atrapats en una realitat que els impedeix viure. Farem un repàs a aquest panorama literari i cultural de la mà d'Albert Nolla, professor de la UAB especialitzat en literatura i cultura japoneses.

Literatura japonesa

I la pantalla de Cinema de la Malla està dedicada a la Cultura Zombie. Mai la literatura i les pel·lícules de zombies havien estat tant d’actualitat. Qui més qui menys coneix el concepte de zombie... però què és una zombiewalk? És un fenòmen que està agafant força adeptes arreu del món i també a casa nostra. Amb aquesta excusa fem una ullada a la cultura zombie.

 

Aquests són els continguts per a encetar l’any 2010 de La Malla. Esperem que ens acompanyeu aquesta nit a la vostra televisió local. Tenim moltes ganes de retrobar-nos amb vosaltres!

 

 


© Xarxa Audiovisual Local
Logo_xtvl