13/01/2010

Nicoletta al país de les Meravelles

 

Nicoletta Ceccoli

Voleu fer un viatge a la infantesa, una regresió als móns imaginaris i onírics més purs? Si és així, no us podeu perdre l'obra de la il·lustradora Nicoletta Ceccoli.

L'artista va nèixer l'any 1973 a San Marino i es va formar a l'Institut d'Art d'Urbino. Els seus treballs s'han pogut veure en diverses ocasions a la presitigiosa Bologna's Children's Book Fair. Ha obtingut diversos premis com l'Andersen-Baia delle Favole (2001), el premi a l'excel·lència atorgat per la publicació Communication Arts, en tres ocasions, i la medalla de plata de la Societat d'Il·lustradors de Nova York, l'any 2006.

Nicoletta Ceccoli

La seva trajectòria és brillant però des del bloc us convidem a conèixer-la, a observar cada detall de les seves il·lustracions i recrear-vos en el seu món. Hi veureu potser surrealisme, influències d'altres il·lustradors com Mark Ryden, pinzellades literàries com les de Carrol i la seva Alícia... Per uns moments podreu creuar el mirall i veure les mil i una coses que s'hi amaguen: princeses que maten dracs, ocells que s'escapen dels cabells com pensaments o somnis, gatetes amb ratolins com animals de companyia, àngels que abandonen l'ambigüitat sexual i es tornen dones... Cada dibuix té un concepte poderós, Ceccoli no deixa res a l'atzar.

Esperem que al·lucineu amb ella, tant com ho fem nosaltres!


© Xarxa Audiovisual Local
Logo_xtvl