15/01/2010

Avui al Concert Privat de la Malla, els Amics de les Arts!

 

Amics de les Arts

Com ha anat la setmana? Com cada divendres us fem cinc cèntims del que podreu veure aquesta mitjanit a La Malla.

Els Amics de les Arts són el grup musical convidat al Concert Privat. L’estil de la banda és l’Electro Avant Pop d'Autor. Després de dues maquetes, Catalonautes i Roulotte Polar, Els Amics de les Arts, van publicar l'any 2008 "Castafiore Cabaret". La gira de presentació els va portar arreu del principat i a sales com l'APolo 2, la Mirona de Salt, la Farinera o a Palma de Mallorca. Actualment acaben de publicar el seu segon disc titulat BED & BREAKFAST.

A la secció Nous Creadors hem picat a la porta de Bestiario, un estudi de Barcelona especialitzat en el camp de la visualització de dades. Utilitzen el poder de la comunicació de les imatges per explicar de forma entenedora grans volums d'informació, com els que poden manegar grups d'investigació o organismes amb bases de dades molt extenses, per exemple. El que fan és fusionar l'art i la ciència per crear un espai de navegació per Internet totalment impactant.

 

Bestiario

A Societat 2.0, fem un resum del que es va poder veure a la Retrospectiva DO al CCCB "Tele amb denominació d'origen". El projecte Denominació d'Origen (DO) de la Xarxa de Televisions Locals (XTVL) va arribar aquest mes de desembre als 5 anys d'emissions ininterrumpudes. Durant aquest període s'han coproduït i emès 113 sèries realitzades per directors i productors emergents amb propostes de format i contingut transgressors i lliures. Amb motiu del 5è aniversari de DO, l'Auditori del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona va projectar el passat Nadal al CCCB una selecció de produccions de ficció, documentals, culturals i videocreació emeses a Denominació d'Origen. Minifilms i el Concerts Privats de La Malla van participar en aquesta retrospectiva.

DO retrospectiva

També visitem l’Atelieretaguardia a la nova secció Hàbitat, un estudi fotogràfic instal·lat a la segona planta d’una antiga fàbrica del barri del raval de Barcelona. En aquestes instal·lacions, on han habilitat també els seus tallers i estudis altres col·lectius, els membres d’Atelieretaguardia recuperen tècniques fotogràfiques dels primers anys de la fotografia per retratar, amb mètodes de fa més d’un segle, el món d’avui.

El Bloc del Dr Repronto és el tema que ens ocupa a Noves Narratives. El bloc de Raúl Minchinella, "Reflexiones de Repronto", és un dels més visitats de l'Estat. Setmanalment, hi trobem un vídeo en què l'autor ofereix una reflexió sobre algun aspecte del món audiovisual: fórmules que es tornen clixés, símbols que acaben entenent-se malament i situacions causades per la influència dels mitjans de comunicació. Amb un estil semblant als fanzines dels anys 80 i un toc underground, les "Reflexiones del Dr. Repronto" són una actualització interessant i exitosa del gènere de l'assaig.

El reportatge de Cinema està dedicat al gran mal de cap que ens persegueix: la crisi econòmica. Acomiadaments, manca de confiança social, pessimisme en el futur... som en un moment fosc i no gaire esperançador. Veiem com el cinema conviu amb aquesta crisi, com alguns cineastes parlen d'ella. Jose Mª Álvarez de Lara, professora a L'ESADE, ens dóna quatre pincellades de la situació que ens ha tocat viure.

Tot d’aquí ben poquet a la vostra TV. Us hi esperem!

 

 


© Xarxa Audiovisual Local
Logo_xtvl