19/01/2010

Outumuro LOOKS. Una exposició fotogràfica de moda imprescindible...

 

Outumuro LOOKS

És la moda un art? Ho és també la fotografia de moda? Sigui com sigui, tenim una bona oportunitat per comprovar-ho gràcies a l'exposició "Outumuro LOOKS. Vint anys fotografiant moda", que es podrà veure al Disseny Hub Barcelona (DHUB) a partir del 22 de gener i fins al 25 d’abril.

L’exposició recull per primera vegada el testimoni de dues dècades (1990-2010) de feina d’un professional d’excepció: el fotògraf de moda Manuel Outumuro. Un valuós llegat de fotografies realitzades per a diferents publicacions —revistes de moda, premsa diària i suplements dominicals, entre d’altres—, entitats, organismes i dissenyadors, que retraten el context, els personatges i els dissenys de les dues últimes dècades del suggeridor àmbit de la moda.

L’arxiu del fotògraf gallec establert a Barcelona Manuel Outumuro (1949, A Merca, Ourense) constitueix una memòria visual única. En escenaris repartits arreu del món, pel seu objectiu han desfilat i segueixen posant dissenys de tots els grans noms del món de la moda nacionals i internacionals, models, actrius i un gran nombre de personalitats rellevants.

Amb aquesta retrospectiva, el DHUB inicia la col•lecció de fotografies de moda del Museu Tèxtil i d’Indumentària. Una tasca documental que neix amb l’objectiu d’acreditar un dels sistemes i llenguatges de representació de la moda: la fotografia.

Lloc: DHUB Montcada, Espai 1 (Montcada, 12. 08003 Barcelona)
Horaris: De dimarts a dissabte, d’11 a 19h. Diumenges, d’11 a 20h. Festius, d’11 a 15h

Crèdits exposició
Organització: Disseny Hub Barcelona (DHUB)
Comissariat: Ramon Prat i Sílvia Ventosa
Coordinació producció: Disseny Hub Barcelona
Disseny de l’exposició: Estudi Francesc Pons
Disseny gràfic: Lídia Senserrich
Audiovisual Beyond the look: Isabel Coixet (direcció), Jordi Aazategui (muntatge). Lucy Tillet (ajudant de muntatge i documentació)

Anoteu bé a les vostres agendes!

 

 


© Xarxa Audiovisual Local
Logo_xtvl