16/02/2010

El secret d'explicar històries amb imatges

Demà comença al CaixaFòrum de Barcelona un cicle de conferències sota el títol "Narrar en l'era de la imatge". La fal·lera per tot el que és visual s'ha ampliat en una multitud d'arestes que no havien estat tractades per la literatura d'altres temps. D'una banda, la literatura ofereix a la cultura visual –art, cinema, vídeo, còmic– nous territoris de desenvolupament. De l'altra, en plena època de cultura visual, aquesta ofereix a la literatura la possibilitat d'eixamplar les seves perspectives i possibilitats narratives. De la trobada entre literatura i imatge en sorgirà, possiblement, la nova poètica del segle XXI. El plantejament del cicle de conferències que proposa el CaixaFòrum neix d'aquest xoc inevitable i fecund.


Richard Price

 

El cicle l'obre demà el guionista Richard Price i la setmana que ve David Trueba serà un dels altres grans protagonistes d'aquest cicle.

Aquest és el programa de conferències:

 

La nova narrativa de les sèries de televisió

CaixaForum Barcelona

17/02/2010

Richard Price, guionista de sèries emblemàtiques com The Wire dialoga amb el novel·lista Rodrigo Fresán sobre la renovació dels relats en el mitjà televisiu.
A càrrec de Richard Price, cineasta, novel·lista i guionista de la sèrie The Wire, i Rodrigo Fresán, crític literari i novel·lista.


Literatura o cinema: contradiccions i coincidències

CaixaForum Barcelona

24/02/2010

El director de cinema David Trueba conversa amb el crític Iván Pintor sobre la tensió creativa d’aquesta doble dimensió.
A càrrec de David Trueba, director de cinema i escriptor, y Iván Pintor, guionista i professor de comunicació audiovisual de la Universitat Pompeu Fabra.

 


David Trueba


El vídeo es nodreix de les novel·les

CaixaForum Barcelona

02/03/2010

Sessió de VJ a càrrec del crític cinematogràfic, especialista i artista multimèdia Andrés Hispano. Els millors videoartistes i les seves relacions amb la literatura.


La vida co(a)ntada

CaixaForum Barcelona

09/03/2010

Sr. Chinarro i Julián Rodríguez conversaran sobre referents visuals en la cançó popular.
A càrrec de Sr. Chinarro, músic i narrador, i Julián Rodríguez, novel·lista i editor.


Instruccions per violentar el passat

CaixaForum Barcelona

16/03/2010

El poeta i narrador Rodolfo Fogwill dialoga amb Iván de la Nuez sobre la imatge de la història en les seves novel·les. A càrrec de Rodolfo Fogwill, novel·lista i poeta, i Iván de la Nuez, assagista i crític literari, que a més, coordina el cicle.


Totes les coferències tindran lloc a les 19.30h al CaixaForum de Barcelona, Av. Marquès de Comillas, 6-8, i tenen un preu de 2 euros d'entrada.

 

 

 


© Xarxa Audiovisual Local
Logo_xtvl