23/10/2009

Nikosia, entre les lletres i la música, aquesta nit als concerts privats!

Nikosia, en directe

Aquesta nit en el petit concert privat del programa 18 de La Malla Tendències, us acompanyarà la música de Nikosia, una formació barcelonina d’allò més peculiar, ja que tots els seus membres estan vinculats al món editorial.

La banda Nikosia va començar la seva singladura en un àtic de Gràcia, el mes de setembre del 2008. Cap dels seus membres era verge, però, en això de la música. Tots en tenien d'experiències anteriors. Com ara Hotel Guru, un projecte al capdavant del qual hi havia el Francesc Miralles. Gent que es trobava a festes, parlaven de música, intercanviaven cd i que un bon dia van decidir provar a tocar junts. És així com es va formar la banda: amb 2 escriptors, una editora, un il·lustrador, i un responsable de marketing editorial.Fent broma, es volien dir The Editors, els editors, però com que el nom del grup ja existia, van optar per Nikosia, un nom que van escollir per votació. Havia de ser un nom geogràfic i femení, perquè al principi la banda estava formada majoritàriament per noies, i van fer una llista de noms de ciutats amb una sonoritat bonica. La que va treure més punts va ser Nikosia que, a més, és la darrera capital dividida del món amb un mur. Aquest punt de romanticisme urbà els va fascinar…


D’aquesta manera, Nikosia ha esdevingut un grup musical i un indret en el món de la sonoritat, habitat per Joana Costa (VEU), Francesc Miralles (PIANO i MELÒDICA), Irene Claver (BAIX i VEU), Estel Villaronga (VIOLÍ i VEU), Berto Martínez (BATERIA) i Josep Sena (GUITARRA ELÈCTRICA).

 

Per a la gravació d’aquest concert privat de La Malla Tendències, els Nikosia van comptar amb el guitarrista Ricky Araiza, un mite de la guitarra, que va tocar a Califòrnia amb els Eagles i amb els Byrds.

La formació acaba d’editar de forma independent el seu primer disc, “The Long Journey”, a mig camí entre el folk americà i altres ritmes. Les seves melodies es transporten a un univers simbòlic, de paisatges freds, nòrdics i amb lletres refinades a càrrec de l’escriptor Francesc Miralles: "El nostre és un amor wabi-sabi, l'art de la imperfecció, perquè els cercles mai no es tanquen. Abraça'm, ara mateix sóc una nena que demana un somriure"/ "Tu sempre has cregut en àngels, i jo també; al voltant del teu coll penja una cadena de papallones de tots colors..."

Si voleu saber més sobre els territoris de Nikosia, vegeu aquesta nit La Malla Tendències!
I podeu visitar-los a:
http://www.myspace.com/nikosiatheband


© Xarxa Audiovisual Local
Logo_xtvl