27/10/2009

Dj Vitalic aterra a Temporada Alta

cartell temporada alta

L’artista francès estrenarà el 29 d’octubre a La Mirona-Salt el compacte Flashmob, un nou disc sensible i poètic de música electrònica i presentarà un show amb miralls i llums on explora el concepte de realitat augmentada.

Vitalic és un dels DJ i productors de música electrònica més importants del món. De fet, molts el consideren un visionari i un dels responsables de l’evolució d’aquest so. Per primer cop, l’artista francès, de nom Pascal Arbez-Nicolas, aterrarà al Festival Temporada Alta el proper dijous 29 d’octubre a la Mirona-Salt. I ho farà amb un show en majúscules, on presentarà el seu nou disc, Flashmob. Aquest és el primer gran disc que Vitalic enregistra en els últims quatre anys. Per a molts, és una interpretació poètica de la música disco que Vitalic fa amb sensibilitat i amb un enfocament molt personal. El treball evoca l’actitud hedonista de la música disco alhora que la seva producció i geni compositor aporten a les cançons una aureola intemporal. “La idea era fer cançons d’estils diferents, com si estiguéssim veient un canal de música disco. Vaig emprar tecnologia amb la qual hagués estat impossible produir aquest àlbum cinc anys enrere. Vaig mesclar estils diferents, des del R’n’B fins a Jean Michel Jarre amb Justice i Metro Area”, diu Vitalic.

Menys Still, que dura més de cinc minuts, la majoria de les cançons de Flahsmob són força curtes, un fet força inusual entre els DJ. En opinió de Vitalic, amb els ordinadors, ja no calen peces “que tinguin introduccions de dos minuts”. El disc, una mostra de new-beat enèrgic, alegre i vigorós, destaca també pel seu atractiu pop, especialment en cançons com Poison lips, Your disco song i One above one.

Podeu fer un tast d’alguns d’aquests temes al seu myspace:
http://www.myspace.com/vitalicofficial

L’artista actua gaurebé cada cap de setmana. Tot i no tenir encara cap tema top ten, rep moltes ofertes per a pujar als escenaris de Bèlgica, Regne Unit, França, Japó o Espanya, entre d’altres països, on hi ha una devoció per la seva música.

Vitalic és va donar a conèixer el 2001 amb l’aparició de Poney EP, però el seu primer llarga durada, Ok Cowboy, no es va publicar fins quatre anys més tard. I El 2007 va recollir en un directe, V live, una sessió realitzada a la sala Ancienne Belgique de Brussel·les. Paral·lelament, Vitalic ha desenvolupat una feina com a productor creant un segell discogràfic, Citizen Records, on acull les publicacions d’una selecta mostra de la nova escena electrònica francesa i internacional.

Us deixem amb Poison Lips, un dels nous temes de Vitalic. No us el podeu perdre a Temporada Alta!

 


POISON LIPS

Vitalic | Vídeo MySpace


© Xarxa Audiovisual Local
Logo_xtvl