03/11/2009

Festival In-Edit Beefeater 2009: quan el cinema i la música es fusionen

 

logo in-edit 2009

 

Una nova edició del Festival In-Edit Beefeater està portant a Barcelona el millor dels documentals musicals. Projeccions i activitats paral·leles omplen la ciutat de Barcelona aquests dies. Una molt bona oportunitat per conèixer i gaudir de la música i el cinema, encara més. Pel festival es deixaran caure alguns dels artistes i directors més rellevants dels darrers temps. Un públic entusiasta, concerts i altres activitats, a banda de les projeccions, prometen una cita rica i imprescindible.

Des del bloc de la Malla Tendències, us recomanem algunes de les activitats que no us podeu perdre:

Sunny Murray

Dimarts, 3 de novembre, al Jazzroom, a les 21h, concert del Sunny Murray’s Trio. El llegendari i pioner bateria de free jazz Sunny Murray actuarà en una oportunitat única de veure’l en companyia de John Edwards (contrabaix) i Toni Bevan (saxo).

 

Portada llibre


Dimecres, 4 de novembre, al Palau de la Virreina, a les 19h, podreu veure Joe Boyd, una figura clau en la música dels seixanta i setanta en una taula rodona amb Mario Pacheco, una personalitat essencial de la història de la música a Espanya. Boyd va portar Muddy Waters a Anglaterra, va ser present a Newport quan Dylan es va “electrificar” , va produir el debut de Pink Floyd i The Incredible String Band… tot un seguit d’experiències i anècdotes que va recollir a Bicicletes Blanques, les seves memòries.Dijous, 5 de novembre, el festival i Sony Music estrenen en exclusiva el documental “Estopa X, regreso a La española”, conduit per Andreu Buenafuente i coproduit per El Terrat i Sony Music. A l’estrena, que tindrà lloc a les 22.30 a la sala 5 dels Multicinemes Aribau seran presents els germans David i José Muñoz, a més d’Andreu Buenafuente. En el documental podrem conèixer com han estat els darrers 10 anys de carrera dels Estopa, així com dels seus inicis, a través dels amics dels dos components del grup. Durant el documental es podran veure fragments d’un concert acústic del grup que va tenir lloc al bar La Española de Cornellà el mes de stembre. Aquest documental es publicarà el 10 de novembre conjuntament amb un àlbum especial amb motiu dels 10 anys de la banda, un treball que compta amb les col·laboracions de Sabina, Serrat, El Canto del Loco, Pereza, Muchachito Bombo Inferno, Macaco, Rosario, Ojos de Brujo, Albert Pla, El Bicho, Ana Belén, entre d’altres.

 

Retrat de Julien Temple


Del 7 al 8 de novembre, el director Julien Temple presentarà els seus films “Oil City Confidential. The Dr. Feelgood Story” i “Madness: The Liberty of Norton Folgate”. El públic tindrà ocasió de parlar amb aquest director, possiblement, el més famós documenalista del món, amb infinits treballs com “The great rock’n’roll swindle” o “Sex Pistols”, entre molts d’altres.

 

Cartell Mon Oncle

I dissabte 7 de novembre, al Cinema Rex, podreu gaudir del concert Live Soundtracks feat. The Modernist, on la productora Live Soundtracks proposa el concepte clàssic de banda sonora en directe per a les projeccions com es feia en els inicis del cinema, però en clau electrònica. Una proposta audiovisual fascinant que ja ha comptat amb la participació d’artistes internacionals com Luomo, Alva Noto, Agf o Mika Vainio. En aquesta ocasió és el productor Jörg Burger, aka The Modernist, qui posa música al clàssic de Jacques Tati, Mon Oncle (1958), en una versió de 70 minuts editada pel mateix artista.

 


A qui no li agrada la música i/o el cinema? Feu un cop d’ull al In-Edit!

 


© Xarxa Audiovisual Local
Logo_xtvl