12/11/2009

Barcelona dansa amb la Merce Cunningham Dance Company

 

Mercè Cunninham Dase Company

Merce Cunningham Dance Company. Foto Anna Finke

 

L'espectacle “Event 2009”, de la companyia Merce Cunningham Dance Company es podrà veure durant 6 dies al Mercat de les Flors. Si us agrada la dansa i la fusió d’aquesta disciplina amb d’altres formes d’art, no podeu deixar d’assistir als actes que es preparen durant aquest mes de novembre.

Tres creadors que no han tingut cap contacte previ es troben a l’escenari. L’atzar marca la trobada entre les diferents disciplines artístiques segons el segell que caracteritza l’obra de Cunningham. D’aquesta manera, la Merce Cunningham Dance Company desenvoluparà al Mercat sis actuacions sota el nom d’Event (2009) que, gràcies al comissariat de la Fundació Antoni Tàpies, comptaran amb les creacions de dos grans artistes visuals, Antoni Tàpies (funcions del 20 al 22 de novembre) i Eulàlia Valldosera (funcions del 17 al 19 de novembre). Sota la coordinació de David Albet l’actuació musical anirà a càrrec d’Agustí Fernández (piano), Liba Villavecchia (saxo) i Joan Saura (samplers) i els músics de la companyia.

Els ballarins de la Merce Cunningham Dance Company (MCDC) desenvoluparan diferents patrons de moviment a partir del Dance Forms, programa amb el qual Cunningham treballava les coreografies; cada actuació serà única i diferent de l’altra, segons la seva metodologia de creació.

La Merce Cunningham Dance Company ha tingut una important repercussió en l’art i l’avantguarda des de la seva creació el 1953. Guiada per la manera radical de concebre l’espai, el temps i la tecnologia de Merce Cunningham, la companyia ha forjat un estil únic que reflecteix la seva tècnica, que mostra les possibilitats gairebé infinites del moviment humà. Durant més de cinquanta anys, les col·laboracions de la MCDC amb artistes innovadors de totes les disciplines han redefinit la manera d’experimentar les arts.

ACTIVITATS DESTACADES

Coordinades pel Mercat de les Flors, la tardor de 2009 acollirà també altres activitats entorn la Merce Cunningham Dance Company organitzades per diverses entitats de la ciutat com Arts Santa Mònica, MACBA, L’Auditori, Institut del Teatre, Teatre Tantarantana, Fundació Antoni Tàpies, Sala Apolo i Sala Conservas.


ARTS SANTA MÒNICA

Exposició Freqüències. Del 25 de setembre al 29 de novembre de 2009
Aquesta exposició de l’artista Eugènia Balcells s’organitza entorn a tres instal·lacions sobre el color, Freqüències, Roda de Color i Laberint d’Horta.
Comissària Eulàlia Bosch

INSTITUT DEL TEATRE

Taller Dance Forms. Setembre, octubre, novembre de 2009
A càrrec de Trevor Carlson, director executiu de la Merce Cunningham Dance Company. Preparació dels MinEvents (al MACBA), per Trevor Carlson i Patricia Lent. Cursos i Master class a càrrec de la companyia.

MACBA

Exposició John Cage i l’art experimental. L’anarquia del silenci. Del 23 d’octubre al 10 de gener de 2010. Recorregut per la trajectòria del músic experimental John Cage, que va marcar un punt d’inflexió de la música a partir de la seva aportació.
Comissaria Julia Robinson

Més informació a www.bcn.cat/cultura

Sens dubte, una bona oportunitat per viure la dansa des de diferents perspectives. Nosaltres hi serem! I tu?

 


© Xarxa Audiovisual Local
Logo_xtvl